img_0744
  • Save

Cultura arbuștilor

Personal am o pasiune deosebită pentru arbuștii fructiferi precum: zmeur, mur, coacăz, cătină, afin canadian, corn,dar şi pentru specii pomicole: prun, cireș, migdalsau specii forestiere: stejar, salcâm, glădiță, frasin. Din 2009 până în prezent, oameni gospodari şi frumoși au accesat informațiile pe care le-am publicat online, într-un număr care depășește 2,1 milioane de accesări, fapt ce mă onorează şi în acelaşi timp mă bucură foarte mult. 

Am dat identitate mediului în care mi-am concentrat activitatea şi am creat FERMA BĂRZANI, locul în care am primit cu drag pe cei care au avut dorința să ajungă într-o fermă de arbuști şi pomi fructiferi pentru a acumula informațiile necesare sau pur şi simplu din dorința de a culege fructe proaspete şi delicioase direct din fermă.

Primul arbust cultivat în Ferma Bărzani a fost cel de zmeur, un arbust deosebit care poate fi cultivat cu succes atât în grădinile personale cât şi în plantațiile comerciale dacăsunt respectate câteva condiţii minime.După cultura de zmeur, din dorința de a avea o fermădiversificatăam mai cultivat mur, cătină, coacăz, migdal, prun, corn şi cireșiar în anul 2018, dupăcca.7 ani, am reușit săomologhez la ISTIS afinul canadian, soiul Ruben, un arbust deosebit despre care intenționez săîl prezint într-un material viitor.

Personal, de foarte multe ori am întâmpinat noi provocări deoarece informațiile teoretice din cărțile de specialitate nu mai corespundeau  cu realitatea din teren din motive precum: soiurile noi de plante la care am avut acces o dată cu integrarea în Uniunea Europeană, tehnologiile, produsele fitosanitare, iar factorii climatici se schimbă de la un la altul.

Îți mulțumesc pentru faptul căai luat aceastădecizie de a parcurge acestă pagină şi în acelaşi timp îți doresc o lectură plăcută care să contribuie pozitiv la acumularea informațiilor necesare cu privire la cultura arbuștilor fructiferi.

DBB44FD8-7BD5-41ED-868B-333E369A3122
  • Save
DBB44FD8-7BD5-41ED-868B-333E369A3122
  • Save
B9122D43-2A89-4B30-A3D7-66601DF68F46
  • Save
B9122D43-2A89-4B30-A3D7-66601DF68F46
  • Save
2251092A-52E7-459E-A924-208DF1826DA2
  • Save
2251092A-52E7-459E-A924-208DF1826DA2
  • Save
4063D7F5-2881-4892-8E86-6F9C684B676E
  • Save
4063D7F5-2881-4892-8E86-6F9C684B676E
  • Save
44E44AC7-5F96-4BD2-8DED-13C6E5DC1F1A
  • Save
44E44AC7-5F96-4BD2-8DED-13C6E5DC1F1A
  • Save
8C4F8353-6A11-4B0D-AF3F-5C34B1F9BCDB
  • Save
8C4F8353-6A11-4B0D-AF3F-5C34B1F9BCDB
  • Save
005C6B9E-00B5-43D9-AA8C-1EB01F4852B3
  • Save
005C6B9E-00B5-43D9-AA8C-1EB01F4852B3
  • Save
3DD17F9B-07D9-40E1-AEE7-ED9261C89FBF
  • Save
3DD17F9B-07D9-40E1-AEE7-ED9261C89FBF
  • Save

Articole

1. ZMEUR

2. AFIN CANADIAN – SASKATOON BERRY

3. CATINA

4. COACAZ

5. MUR FĂRĂ SPINI – THORNFREE

Copy link
Powered by Social Snap