Cine sunt

  • Save

Ecclesiast, 9:11 – Am mai văzut apoi sub soare că nu cei iuţi aleargă, că nu cei viteji câştigă războiul, că nu cei înţelepţi câştigă pâinea, nici cei pricepuţi, bogăţia, nici cei învăţaţi, bunăvoinţa, ci toate atârnă de vreme şi de împrejurări…  este unul din versurile care mi se potriveşte perfect.

Ruben – este prenumele pe care părinții mei (Ioan și Marta) l-au ales inspirați din Biblie.

Budău – este numele de familie pe care îl am datorită liniei genealogice pe care o moștenesc de la străbunicii mei care au migrat din zona Beiușului (Bihor) peste Munții Codru Moma, la Bârzești (Arad).

Bunul Dumnezeu m-a binecuvântat mult în special pe plan familial prin Amalia, frumoasa mea soţie și Ruben Jr., fiul nostru, alături de care îmi parcurg călătoria pe acest pământ. Mi-a dăruit viaţa prin părinții Ioan și Marta, alături de cei trei frați: Ioan, Flore, Ilie, trei cumnate: Maria, Cristina, Alina, nouă nepoți: Amos, Oana, Cadmiel, Hadasa, Elisei, Elvis, Ilie, Naomi, Rut.

Formarea mea ca om a început de ACASĂ, Biserică, iar  pe urmă la Școala Generală Bârzești I-IV, Groșeni V-VIII, Beliu IX-XII.

În anul 2001 am ajuns la Oradea unde cinci ani mai târziu am obţinut licenţa în SILVICULTURÃ, iar după perioada de Master am urmat studiile doctorale la USAMV Cluj Napoca, tema acestuia fiind focalizată pe CULTURA SALCÂMULUI.

Din anul 2007 și până în prezent lucrez la Universitatea din Oradea, trecând prin gradele universitare, astăzi fiind în funcția de Lector universitar(Şef lucrãri) dr.ing. din cadrul Departamentul de Silvicultură și Inginerie Forestieră al Facultății de Protecția Mediului.

Ferma-barzani-1
  • Save

Acasă, în satul copilăriei mele în anul 2009 am început  activitatea în domeniul silvic şi horticol, mai precis am început să îmbin partea teoretică cu partea practică, iar rezultatele obţinute din aceste activităţi sunt publicate aici prin articole. Personal am o pasiune deosebită pentru arbuştii fructiferi precum: mur, zmeur, coacăz, cătină, afin canadian, dar şi pentru specii pomicole: prun, cireş, migdal sau forestiere: stejar, salcâm, glădiţă. Din 2009 până în prezent, oameni gospodari şi frumoşi au accesat această pagină, într-un număr care depăşeşte 1,85 milioane.  Am dat identitate mediului în care mi-am concentrat activitatea şi am creat FERMA BĂRZANI, aici unde cu mândrie port pălăria. Sper să găseşti informaţii utile pe pagina mea, iar dacă acestea ţi-au fost de folos te invit să te abonezi pentru a beneficia periodic de informaţii din Fema Bărzani.

 

  • Save
Copy link
Powered by Social Snap