Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home2/creativ1/public_html/rubenbudau.ro/wp-content/themes/latify/functions.php on line 74
Blog - Ruben Budau

Blog

Cum să recoltezi un roi de albine

În acest sfârșit de săptămână am avut parte de o nouă provocare, astfel încât m-am decis să scriu acest articol despre Cum să recoltezi un roi de albine. Anual bunul meu prieten Daniel, poposește pentru o vreme cu albinele la Ferma Bărzani. Aici beneficiază de un mediu foarte curat și...

Aplicații practice cu silvicultori

Săptămâna aceasta am avut privilegiul să particip împreună cu o parte din studenții silvicultori ai Departamentului de Silvicultură și Inginerie Forestieră din Universitatea Oradea, la Sâniob în Bihor, unde am parcurs câteva lucrări practice specifice profilului la care aceștia studiază (specializarea silvicultură). Tineri studenți sunt generația în care cred, tineri, inteligenți,...

Nucul – Proprietăți şi rețete cu nuci

Recent am intrat în posesia acestui volum, (Editura Casa) care personal mă încântă vizual atât prin modul profesional în care este redactat, cât și prin informații despre nuc, uleiuri  și rețete culinare cu nuci (salate, supe, garnituri, fursecuri, prăjituri, torturi, plăcinte... etc.). Recomand cu încredere acest volum, care își merită locul ...

Rețetă de sirop din flori de soc

Crescut în general în mod spontan pe marginea văilor, drumurilor, sau în mod cultivat în grădini familiare sau ferme, beneficiile socului (Sambucus nigra L.) pot fi multiple dintre care amintesc: utilizarea florilor pentru băuturi răcoritoare, ceaiuri etc; utilizarea fructelor pentru procesare în dulceață și derivate; utilizarea frunzelor în realizarea de extracte...

Ferma Bărzani are porțile deschise

Săptămâna trecută am avut plăcerea să îi primesc în Ferma Bărzani pe prietenii mei de suflet care susțin Pădurea Copiilor. Am avut un timp frumos în care prezentat și dezbătut: cultura afinului canadian; cultura zmeurului; cultura murului; diverse aspecte despre: migdal, stejar roșu,...

Faza de pârgã la coacãz

Ne apropiem cu paşi mãrunţi de prima recoltã, din acest sezon. Coacãzul este fruntaş între arbuştii din Ferma Bãrzani, la capitolul coacere timpurie, în acest moment fiind în faza de pârgã. P.S....pentru cei care doriţi fructe vã rog lãsaţi-mi o comanda din timp, stocul este limitat. (Preţul este de 15...

Afinul canadian – testul de rezistență la îngheț

Brumele târzii și înghețul de primăvară de care am avut parte în această primăvara în luna aprilie, în timpul înfloritului, nu au avut nici un efect negativ asupra florilor de Afin Canadian - saskatoon berry, aici în Ferma Bărzani. Știam teoretic de rezistența la îngheț a afinului canadian, însă cu acest prilej pot...

Îngrãşãmânt organic din urzicã

Am beneficiat din plin în acest sezon de lanul meu de urzicã pe care l-am valorificat transformândul în îngrãşãmânt organic pentru culturile de arbuşti fructiferi din Ferma Bãrzani. Din documentarea efectuată înainte, am înţeles cã trebuie sã respect câteva reguli cum ar fi: - recoltarea urzicilor înaintea  înfloritului; - utilizarea apei...

Copy link
Powered by Social Snap