Recoltarea fructelor de cătină

În calitate de fermier, te bucuri mult atunci când ajungi să vizualizezi rodul muncii tale, rod care are în spate câţiva ani buni de investiţii, muncă, lecţii, iar lista ar putea continua.
Acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul plantaţiilor de cătină, unde pentru recoltarea fructelor provocarea este cu mult mai mare decât în cazul oricăror altor fructe.

Ferma Bărzani 2018
 • Save
Ferma Bărzani 2018

Metode de recoltare a fructelor de cătină sunt:

 • recoltarea manuală, care presupune desprinderea bob cu bob direct de pe plantele de cătină; în acest caz putem vorbi despre cantitaţi mici, un culegător bun poate culege în medie 10-12 kg/zi.
 • recoltarea prin detaşarea ramurilor cu rod urmat de culegerea ulterioară a fructelor; cantitatea medie pe zi 12-15 kg. Aceste două variante de recoltare sunt recomandate pentru exploatații mici de cătină de ordinul ariilor (2-10 arii), iar pentru suprafeţele mari momentan există în România o singură variantă optimă din punct de vedere economic:
 • recoltarea prin detaşarea ramurilor cu rod şi congelarea acestora, o metodă modernă cu o productivitate ridicată; Pentru această metodă sunt necesare următoarele:
  • spaţii frigorifice, recomandarea specialiştilor pentru congelarea fructelor este cuprinsă în intervalul 〈-25 -35°C〉.
  • boxpaleţi pentru recoltarea, transportul şi depozitarea ramurilor cu fruct, respectiv pentru depozitarea fructelor;
   BoxPalet
   • Save
  • utilaj de desprindere a boabelor de pe ramuri;
  • BOXPALEŢI

  Pentru acest sezon, am achizitionat boxpaleţi la un preţ decent, de la EuroPlast. practici, uşor de manevrat, eficienţi sunt doar câteva cuvinte pentru a exprima acest produs.

  ,,Europlast Romania SRL este reprezentantul de success pe piata din Romania si Europa  de Est a producatorului austriac Europlast Kunststoffbehälterindustrie GmbH, care este una dintre cele mai importante companii din industria de prelucrare a materialelor plastice din Europa, cu exporturi în 28 de țări din Europa.

 
Europlast Romania este un furnizor de nădejde pentru fermierii din sectorul agricol, punandu-le la dispoziţie o gama diversă de boxpaleţi din plastic utilizabili in logistica fructelor/legumelor.  Toate produsele pe care Europlast Romania le comercializeaza sunt fabricate in Austria de catre firma mama Europlast GmbH. Materia prima folosita este HDPE virgin, certificat pentru industria alimentara.
De-a lungul anilor Europlast Romania a furnizat echipamente în numeroase locații din România și își dorește să își consolideze brandul la nivel național implementând cu succes proiecte, dând dovadă de profesionalism, responsabilitate și etică în afaceri.
Formând o echipă de experți tânără, adaptabilă și dinamică, ne dorim să oferim și soluții tehnice specifice pentru nevoile clientului din toate zonele țării, dându-ne tot interesul pentru a le satisface”.

Ferma Bărzani 2018
 • Save
Ferma Bărzani 2018

Ferma Bărzani 2018
 • Save
Ferma Bărzani 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy link
Powered by Social Snap