Folie agrotextilă sau paie în cultura de căpşun?

În acest sezon cultura cãpşunului este una din provocări (aici sunt detalii), trei soiuri au fost plantate între rândurile de zmeur, iar în acest moment plantele de căpșun sunt în perioada de înflorire şi formare a fructelor.
Pentru mulcirea solului ce variantă să aleg: folie sau paie ?
Vă rog argumentaţi de ce. ?

IMG_20160602_100838
 • Save

 
 
 

7 Comments

 1. Cami Iancu

  Profule, asta îi subiect de examen ? 🙂

 2. Jean De Florette

  Paiele, ca argument le aveti banuiesc gratis, si plus de asta daca vreti cultura organica odata cu putrezirea lor aduc si un aport important de materie organica…la folie se poate aduce un aport de compusi toxici odata cu degradarea ei. Doar o parere, eu unul as opta cu paie daca as avea de ales

 3. corina

  eu as folosi paie – se descompun ( suficient de lent) si imbunatatesc solul, permit aerarea, retin umezeala, nu se obtin din petrol – resursa limitata/nu-s poluante, daca sunt produse in ferma mea nu ma costa f mult, daca-s cumparate de la un localnic – ii dau si lui un mic ajutor.

 4. Ariadna

  Astept cu interes raspunsul, vrem sa punem si noi capsuni anul viitor. La ce am pus anul asta am folosit paie fiindca mi se par o solutie naturala, se transforma in ingrasamant, nu ca ne-am pricepe..

 5. Daniel

  Daca puneti paie, nu le zboara vantul? Cat de gros puneti stratul de paie?

 6. Bred Roky Pitbulescu

  paiele au un dezavantaj cresc numarul de melci fara cochilie și trec noaptea la consumul recoltei, dar sunt mult mai ieftine decât folia textilă sau pvc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy link
Powered by Social Snap