Cultura cãpşunului între rândurile de zmeur

A sosit timpul pentru cultura cãpşunilor în Ferma BÃRZANI. Am ales această cultură între rândurile de zmeur  fiind conştient de faptul cã nu voi avea mega producţii. Un alt element care m-a determinat la luarea acestei decizii, a fost lipsa de spațiu disponibil. În același timp sunt ferm convins de faptul cã, în final Gustul va face diferenţa. De la bun început am avut acest principiu, să fiu mândru de produsele pe care le obțin. Aceste produse vor avea întodeauna gust, miros, culoare și savoare.

Cultura de căpșun a fost instalată între rândurile de zmeur, câte două rânduri de căpșun între două rânduri de zmeur la o distanță de 90 cm între rânduri și 40 cm distanța între plantele de căpșun pe rând.

Soiuri

Cum îmi place foarte mult diversitatea am ales să plantez trei soiuri diferite de căpșun: Elegance, Florence și Albion.

Pregătirea terenului pentru cultura căpșunilor

Pentru pregătirea locului pentru cultura căpșunului, am început cu fertilizarea de bază a solului administrând un covor de mraniță/gunoi de grajd, pe care l-am încorporat în sol.

IMG_20160418_092532_cultura capsunilor
  • Save

La plantarea stolonilor am folosit plantatoare specializate pentru cultura capșunilor. După operațiile de pregătire ale terenului și plantarea stolonilor, urmează tratamentele de bază pentru evitarea/combaterea bolilor și a dăunătorilor. Acest lot de căpșuni îl folosesc în special pentru a determina Rețete de bază. Aceste rețete sunt obținute din extracte de urzică și alte plante sanitar. Rețetele  pe care o sa le prepar aici în Ferma Bărzani, sunt produse din plante locale.

Despre aceste extracte și Rețete o să scriu mai târziu aici pe pagină. Pentru cei interesați, nu uitați să vă abonați la pagina mea, prin acestă opțiune puteți urmări direct activitățile din Ferma Bărzani, activități pe care le public aici.

Să aveți o săptămână cu folos, iar când vor fi căpșuni….vă dau de știre 🍓🍓🍓

 
 

7 Comments

  1. emil

    astepttam detalii despre prepararea urzicii

  2. gorgoteanu

    ma intereseza stoloni din soiul albion

  3. Corina

    Si eu vreau sa stiu ce facem cu minunatele urzici . Intamplator asa am plantat si eu capsuni intre randurile de zmeur ! Spor la treaba , Ruben ! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy link
Powered by Social Snap