Îngheţurile târzii şi brumele de primãvarã

În ultimul articol vorbeam despre Cultura migdalului, iar una din problemele scoase în evidenţã era temperaturile scãzute în perioada înfloritului.
Este al doilea an consecutiv când sunt temperaturile sub 0℃ (-2℃) în perioada înfloritului, aici în Ferma Bãrzani.
Trag speranţe la migdale pentru toamna acestui an, deoarece şi anul trecut, chiar dacã am avut îngheţ în perioada înfloritului, am avut o recoltã frumoasã de migdale.?

2 Comments

  1. Florinbuzlea Florin

    Zona noastra este ,de obicei,mai ferita de ingheturile tarzii.Totul e sa nu se repete cateva nopti la rand.Piersicul sufera mai des.Depinde si de puterea pomului,daca este epuizat de rodul anului trecut,este mai sensibil.

  2. Cata Lin

    Se poate „regla” cat rod sa dea un pom? Am citit despre normarea fructelor, dar ma gandeam ca poate se mai face si altfel. Adica sa faci ceva pomului ca sa nu apara epuizarea mentionata in comentariu. Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy link
Powered by Social Snap