Altoirea în despicãturã

Sâmbãtã 5 Martie a.c. am intenţionat sã transmit LIVE din Ferma Bãrzani: Metode de altoire la pomi fructiferi.
Nu am reuşit din cauza tehnologiei, dar…promisiunea este promisiune, astfel cã, am înregistrat şi postat lucrãrile pe YouTube.

 


Sper sã vã fie de folos

 

14 Comments

 1. Georgescu

  Buna ziua. Dle Ruben, la pana altoiului se lasa coaja si la partea din interior? Ce lungime trebuie sa aiba altoiul(pana)? Va multumesc.

  1. Ruben Budau

   Buna ziua, dle Georgescu, eu elimin coaja respectivă. Pana minim 2 cm 🙂

   1. Georgescu

    Va multumesc. De ce am intrebat ? Pt ca am vazut tot pe internet o altoire la un par cu gutui, iar cele 2 parti ale altoiului erau paralele, nu ca ale dvs sub forma de lama de cutit. Incerc sa folosesc metoda dvs. Anul trecut am avut 3 esecuri. Sper sa reusesc. Inca o data, multumesc.

    1. Ruben Budau

     Spor, așteptam rezultate pozitive 🙂

     1. Georgescu

      Multumesc mult.

     2. Ruben Budau

      Doamne ajuta ! 🙂

 2. Mirela

  Felicitari domnule Ruben ! Am urmarit cu interes ,,actiunea dvs. ,,….ridicata la nivel de arta…..aveti mult talent ! Felicitari !……Mi-a adus aminte de copilarie….cand tata aducea pe un,, nenea in varsta,, sa ne altoiasca pomi si acolo stateam nemiscata, fascinata …de ce minuni se pot face … apoi urmaream in timp cum ,, marul face pere si rachita micsunele,, …..ca sa glumim un pic…))))

  1. Ruben Budau

   Mulțumesc dna Mirela, ma bucur pentru amintirile frumoase pe care le-am provocat :))

 3. Boia Ionel

  frumos, o dalta din aia sa-mi iau si eu, foloseam de lemn, iesea….chin..

 4. Pavel(gyll)

  Te-am urmărit atent,o observație:
  -să inceci să execuți dintro singură trecere cu briceagul tăietura în altoi iar partea de sus să o faci căt mai aproape de 90 grade,teșitura căt mai mică pentru ca altoiul să se sprijine în umărul rezultat din degajarea materialului.
  Eu folosesc”masticul”următor:
  -cam 50% ceară,50% untură de porc(unsoare)le topesc și le amestec împreună.Consistența ”masticului”rezultat să fie cam așa încăt să se poată modela între degetele măinii .La temperatura exterioară a corpului.În rest –Spor la treabă!!!!Nu știu cum voi altoi ,timpul este total neprielnic iar seva circulă din greu prin pomi.

  1. Ruben Budau

   Pavel, multumes….apreciez sfatul 😉

 5. Petrea Gh.

  Buna ziua.V-am descoperit de curand si va urmaresc de atunci cu mare atentie.Clestii de altoit,pe care i-am achizitionat de la dvs. sunt super,i-am probat si de-abia astept sa vad rezultatul.O rugaminte.Fiind incepator ,v-as ruga sa puneti aici compatibilitatile dintre portaltoi si altoi,ce putem altoi si pe ce .Multumesc si astept in continuare materiale de buna calitate,asa cum ne-ati obisnuit.Toate cele bune.

  1. Ruben Budau

   Buna ziua dle Petrea, …mulțumesc pentru feedback și sugestie, o să țin cont de ea, spor și sănătate 🌱

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy link
Powered by Social Snap