Când hrănim albinele în sezonul rece?

În acest articol solicit stuparilor cu experiență cinci reguli de bază despre hrănirea albinelor în sezonul rece. 🙂

10 Comments

 1. Cristina

  Revizia ?
  O plimbare prin fața stupilor, vezi dacă aduc polen …la noi ieri aduceau destul de bine.
  Deschizi familia , ramele laterale dacă sunt goale le scoți și te uiți printre rame sa vezi dacă au miere ? ..în aceasta perioada nu lucrezi prea mult la stupi …doar supraveghere.

 2. bursuc

  noi deja am dat turte cu vitamine BIFFONDA si siropt dulcofruct amestecat cu protofil si vitamine la punga 500 grame pe familie

  1. Ruben Budau

   Bursuc…..sus deasupra razelor? 🙂

   1. Bursuc

    Adică?

 3. Ruben Budau

  Ramelor…asa trebuia sa scriu :))

 4. vasile

  Ridici podisorul sau daca ai podisor cu plasa te uiti sa vezi daca au iesit deasupra ramelor. Daca au iesit doar partea din fata atunci mai au cel putin 3 saptamani mancare, depinde cat de incarcate ai bagat ramele in toamna. dar eu nu hranesc(stimulez) mai devreme de sfarsit de februarie inceput de martie. Cu cat le hranesti mai devreme cu atat vei avea o uzura mai mare si albina va cadea cand vei avea cea mai mare nevoie de ea pentru cresterea puietului.

 5. Barabas Jozsef

  Albinele trebuie hranit iluna august si septembrie,nu iarna adica nu in ianuarie si in februarie…Stimulem primevara cum a spus domnu Vasile….

 6. Batrinul

  Pe scurt : cu oricita mincare le ai bagat in iarna IN FEBRUARIE BAGI O TURTA CU ZAHAR PRAF SI MIERE de consistenta la coca de piine (stimulare ponta si siguranta ) Totodata acopar cu folie tot cuibul pentru a crea condens (pentru apa la puiet ) . Odata cu zborurile de curatire administrez IN AFARA STUPULUI faina de griu, lapte praf pentru viteii (cremoso ) in galeti la 3 metrii in fata stupilori (cite 4-5 kg ) .Atentiune axioma ALBINELE MOR IN MARTIE !!!!!!!!

 7. cristividican

  La sfârșit de august, început de septembrie se fac completări cu sirop de zahăr acolo unde este nevoie. În ultimii ani, a fost nevoie. Ramele de iernare trebuie să fie: cel din lateral pline până jos, cele din mijloc 2/3. În felul acesta, iarna nu e nevoie de hrănire. Cine are grijă toamna, stă liniștit iarna. Dacă totuși e nevoie, se pune o turtă, eu pun Apifonda peste rame într-o pungă pe care o crestez puțin cu cuțitul. Dacă ghemul e în față, mai au mâncare. Dacă e răsfirat (atenție să nu fie răsfirat din cauza căldurii din ziua de zbor de curățire), atunci pot fi probleme cu rezervele. Ajută și dacă ridicăm de fundul stupului, comparând cu greutatea unui stup care e ok cu mâncarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy link
Powered by Social Snap