Sirop crud de cătină

Am ales să-i spun sirop crud deoarece este realizat din fructe proaspete de cătină si păstrat sub această formă.
Modul simplu de preparat sirop de cătină este:
1. Fructele spălate sunt așezate în robot (ne interesează spargerea lor într-un mod cât mai avansat).


2. Spargerea fructelor
image
  • Save

3. Separarea părților, eu am folosit o sită normală de bucătărie (mare) și în final o sită(mică) pentru finețe.
image
  • Save

4. Sucul extras împreună cu mierea de albine se amestecă în robot, obținându-se un sirop crud de cătină perfect (referitor la proporții este discutabil, se pot face 1:1, 1:2 sau chiar 1:3 cătină:miere)
image
  • Save

5. Pentru păstrarea siropului vă recomand recipientele de sticlă și păstrarea acestora în frigider la 3-5°C până se savurează.
image
  • Save

Observații:
1. Dintr-un kg fruct de cătină, se obține în medie 700-800 ml suc.
2. Partea de fruct rămas, se poate usca la temperatura camerei, iar în final cu ajutirul unei râșnițe normale de cafea, se poate obține o pudră de cătină delicioasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy link
Powered by Social Snap