Fructe de soc negru – compoziția chimică

Este vremea fructelor de soc negru (Sambucus nigra L.), în funcție de zonă coacerea acestora diferă asfel încât acestea pot fi recoltate în perioada iulie-septembrie.
La coacere fructele socului au o culoare negru-violet.


În acest articol vă prezint compoziția chimică a fructelor de soc negru, citându-l pe E.C.BELDEANU din Specii de Interes Sanogen din Fondul Forestier , astfel:

  • sambucină,
  • zaharuri (7,81%),
  • glucoză și fructoză,
  • acid malic,
  • substanțe tanante,
  • ulei volatil,
  • acizii tartric, valerianic și acetic,
  • proteine (2,5%),
  • provitamina A (0,3 mg%),
  • vitaminele B,C (65-120 mg%),
  • potasiul (300 mg%),
  • coloranții antocianici crisantemina și sambucina.

…despre utilizarea fructelor, revin cu detalii și un exemplu concret, în curând 😉 .
 

3 Comments

  1. Popa

    Se obține fonduri europene pentru a începe o nouă cultură de șoc? Cît teren trebuie să am? Vă mulțumesc

    1. Ruben Budau

      Dle Popa, da socul este încadrat la culturile ce pot primi fonduri europene, însă despre procedura va rog sa va adresați unui consultant de specialitate 🤠

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy link
Powered by Social Snap