Protejarea pomilor fructiferi (prunilor) impotriva rozatoarelor in sezonul rece

Anul acesta, am pregătit plantația de pruni din Ferma Bărzani,  împotriva rozătoarelor/iepuri bazat fiind pe faptul, că iepurii sunt foarte sensibili (miros+gust), adică nu rod orice, le-am pregătit o rețetă specială din părți egale de: apă, pământ și balegă proaspătă de porc.


Compoziția bine omogenizată, de consistența smântânei a fost aplicată cu o perie/bidinea pe suprafața uscată a tulpinelor de pruni.
image
 • Save

Este pentru prima dată când încerc această variantă, teoretic și practic….sper să funcționeze 🙂
image
 • Save

P.S. întodeauna luați în considerare înălțimea unui iepure ridicat în două picioare plus un strat mediu de zăpadă de cca 20 cm.
Numai bine tuturor 😉

6 Comments

 1. chirac

  Am incredere ca da rezultate .Ploaia nu-l spala?

  1. Ruben Budau

   In timp da il spala, dar tot doua-trei luni cred ca are efect 🙂

 2. chirac

  Se mai folosesc si peturi taiate pe lungime dupa care se imbraca trunchiul .O fi avand efecte negative in timpul verii daca nu le demontezi!?Am vazut la un prieten din Buzau sia montat discuri SD ori DVD perechi atarnate itr-o sfoara de copaci .Se spune ca ar fi asemanate cu ochi de bufnita si rozatoarele se sperie si parasesc zona!Stiti ceva despre astea?

  1. Ruben Budau

   Chiriac,
   ce facem daca trebuie sa protejam 500-1000 de pomi,…ne costa numai manopera o multime de bani.
   eu nu sunt adeptul folosirii acestor peturi pe tulpinele pomilor, asta nu inseamna ca nu se poate face 🙂
   Legat de cd-uri stiu de la un fermier care are cultura de mar, ca aceste cd-uri alunga/dezorienteaza daunatori gen: grauri 😉

   1. chirac

    La un pret de 2 lei/ kg pet de 2 litri pregatite gata de cei ce le aduna din gunoaie ar fi sa protejam 100 de pomi plus manopera pe 100 de bucati cc 20 lei cateva role de scoci aprx.10 lei 35 de lei nu-i o suma prea mare tinand cont ca -i pentru cativa ani .Zic si eu!
    O zi buna La multi ani 2015!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy link
Powered by Social Snap