Ciuperci (Russula virescens (Schff. Ex Zant) Fr. – oițe) la grătar

Având parte de o vară răcoroasă, oițele de pădure au răsărit precum ciupercile după ploaie :)).
Aceste ciuperci cu denumirea populară de oițe, iar științific Russula virescens (Schff. Ex Zant) Fr., pot fi un deliciu chiar și crude, însă în cantități reduse.
Sub formă culinară mai avansată vă recomand cu încredere următoarele:
1. Etapa I, recoltați ciupercile direct din pădure, ATENȚIE dacă nu sunteți siguri de o ciupercă indiferent de cum arată, renunțați la ea, ciupercile necomestibile sunt FOARTE otrăvitoare, de aceea vă recomand un bun cunoscător, experimentat dacă nu sunteți siguri pe ceea ce cunoașteti 🙂


2. Etapa II, spălarea si curățarea ciupercilor, urmată de așezarea acestora pe o plită/grătar bine încinsă/s,
Russula virescens (Schff. Ex Zant) Fr. - oițe ciuperci
  • Save

3. Etapa III, se presară ingredientul secret, sarea 🙂 pe cele două părți ale ciuperci, iar coacerea se realizează pe fiecare parte (se pot stropi și cu untura dintr-o clisă friptă ) 🙂
Russula virescens (Schff. Ex Zant) Fr. - oițe ciupeci de pădure
  • Save

4. Etapa IV, se consumă calde, împreună cu pâine și mujdei de ustroi
poftă bună 🙂

2 Comments

  1. Rusnac

    Da.Prin zona munteniei se numesc bureti vineciori.Sunt deosebiti la gust,poate cel mai gustos burete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy link
Powered by Social Snap