Regina (Matca) stupului – curiozităţi


Totul merge ok atunci cand avem regina mamă in stup, aceasta conduce si stapaneste totul fara facultati 🙂 sau alte studii de genul.
Una  din informatiile care m-au uimit despre regina a fost faptul, ca se imperecheaza o singura data in viata si pe urma depune oua 3-5 ani.
Ce alte curiozitati cunoasteti despre regina mamă 🙂 ???

4 Comments

 1. mocan lenuta

  Daca nu cunosti varsta matcii poti sa observi anumite detalii ca sa iti dai seama ca este batrana sau tanara de ex. cand este tanara are multi perisori pe capsor si este foarte frumoasa, dreapta , dupa ce mai imbatraneste se garboveste de spate si ii cad perisorii, apoi daca observi ca puetul este putin si rasfirat atunci se poate sti ca este in varsta si nu mai da randament. Sunt multe de povesti despre regina fara ea famiia este moarta . Lenuta Mocan – apicultor

  1. RuBen

   Multumiri Lenuta, 🙂 …spuneti-ne va rog ce stiti despre cantecul reginei, cand, cum si de ce 🙂

 2. George

  Salut Ruben
  Interesant mi se poate si faptul ca desi ea e numita regina și fără ea se pierde toata familia, nu ea hotărăște mereu ce e bine pentru stup. Albinele o dirijează unde și cât poate ponta (depune ouă). Acum e cules de floarea soarelui si am gasit stupi in care toate ramele sunt pline de miere si nu are loc de ponta. E adevarat ca eu sunt in clasa întâi de apicultura. Învăț odata cu ele.
  Spor!

  1. RuBen

   Spor si tie George

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy link
Powered by Social Snap