13 Comments

 1. George Tica

  Spor la treaba si productie mare!

  1. RuBen

   Multumesc George 🙂

  2. RuBen

   multumiri George

 2. Diana

  Wow, ce fain. Bravos ! Cati pe ce suprafata e? 🙂

  1. RuBen

   Diana, 2200 bucati/hectar 🙂

  2. RuBen

   2200 buc/hectar 🙂

 3. Darius

  Buna ! La ce distanta se planteaza bustenii intre ei ? Multumesc !

  1. Ruben Budau

   Darius daca te referi la butași si nu busteni acestia se planteaza in functie de mai multe aspecte, in plantatie la Ferma Bărzani ii avem plantati la: 3×1,5 metri

 4. Cristian Ginj

  Ziua buna domnule Ruben,
  Imi place blogul dvs, si performanta dvs de a imbina partea comerciala cu partea educationala. Eu unul am invatat multe de la acest blog. Referitor la catina: am inceput o micuta plantatie de 100 tufe, cu densitate 4×2 m, si incep sa cred ca am lasat prea mare distanta dintre rinduri (4 m). Dorinta a fost de a elimina umbrirea reciproca a tufelor la maturitate. Eu am pus un rind complent de masculi, urmat de 3 rinduri de femele (in anul acesta urmind sa adaug un alt rind de masculi pe margina), rinduri orintate N-S , perpendicular pe directia vintului. Cum ati plantat dvs la Barzani? Ati pus rinduri mixte (…MFFFM…)? Polenul nu e dus de vint chiar asa de depoarte cum am gasit in carti, ma rog depinde de cum bate vintul in perioda polenizarii.
  Si a doua intrebare: aveti cunostinte daca Gindacul Japonez (Popillia japonica) a ajuns in Romania? Va intreb pentru ca insecta are un apetit diabolic pentru catina. Sper sa nu ajunga niciodata in Romania…desi lucrurile rele de obicei se raspindesc „precum magariu pre magariu scarpina”
  Mult respect, Cristi.

  1. Ruben Budau

   Cristian, un rand de masculi la 10 randuri de femele….de gandac nu stiu nimic inca

   1. Cristian Ginj

    Multumesc mult dle Ruben. Daca nu stiti de gindac inseamna ca nu e in Romania. Sper sincer sa nu ajunga niciodata pe plaiuri mioritice.
    Toate cele bune.

 5. Iuliu Tudor

  Cum se deosebesc plantele masculi de femele ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy link
Powered by Social Snap