Mocirlirea plantelor inainte de plantare

Pentru a ridica rata de prindere a plantelor indiferent de natura lor, pomi fructiferi, arbusti, arbori…etc, operatia de mocirlire este cea mai simpla si potrivita metoda pentru o prindere cat mai ridicata a plantelor in cauza.
Compozitia mocirlei:
parti egale de : apa, sol maruntit (recomandat de la fata locului unde are loc plantarea) si balegar proaspat de bovine;
Cele trei elemente se amesteca pana cand se obtine o compozitie omogena asemenea smantanei :), important este ca atunci cand radacinile plantei sunt afundate in mocirla, acestea sa ramana cu un srtat cat mai consistent de mocirla pe toata suprafata lor, dar….sa lasam fotografiile sa vorbeasca :
1. Amestecul celor trei elemente


2. Toaletarea (tunderea) radacinilor
toaletarea radacinilor inainte de plantare
 • Save

tunderea radacinii pomilor inainte de plantare
 • Save

3. Efectuarea operatiei de mocirlire
mocirlire
 • Save

mocirlirea pomilor
 • Save


Ce alte modalitati de pregatire a plantelor cunoasteti ???
Spor la munca !:)!

3 Comments

 1. florin

  Salve, cu ce pot sa inlocuiesc solutia de mocirlire daca nu am decat apa si pamantul din groapa? De obicei, in Bucuresti si zonele limitrofe, nu gasim balega de vaca (proaspata sau uscata) si ne descurcam cu ce gasim la indemana … oare putem sa compensam cu alte substante chimice?

  1. RuBen

   florine,
   se poate folosi si TRANSVITAL, care este un bioregulator pentru prinderea la plantare a plantelor, dar…tot intr-o mocirla trebuie administrat si amestecat bine, fiind vorba despre un praf 🙂

 2. Pavel I Emanuiel

  Un sfat ,din practica,daca aveti la indemana salcii sau rachite luati coja de pe ele si lasati-o cateva ore in apa care o folositi la mocirlire.Rezultatele vor fi spectaculoase.Este un transvital natural mult mai puternic.
  Deasemenea folositi apa in care au stat coji de salcie la rasadirile din gradina sau camp,daca nu aveti o suprafata mare.
  Veti multumi salciei sau rachitei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy link
Powered by Social Snap