Cultura afinului cu tufă înaltă

De prin lume adunate, și-napoi la lume date !

Cel mai nou afin din Romania >>> SASKATOON<<< afinul canadian, detalii aici.
Am deosebita plăcere să vă prezint plantații de afin cu tufă înaltă, printr-o minicolecție de fotografii personale realizate în luna noiembrie 2012:

Pregătirea solului prin reglarea acidități cu turbă acidă, înainte de bilonare.
 • Save
Pregătirea solului prin reglarea acidități cu turbă acidă, înainte de bilonare.

Pregătirea solului prin reglarea acidități cu turbă acidă,aspect al bilonări.
 • Save
Pregătirea solului prin reglarea acidități cu turbă acidă,aspect al bilonări.

Puieti de afini, cu balot la rădăcini la vârsta de doi ani, aclimatizați condițiilor climatice din România.
 • Save
Puieti de afini, cu balot la rădăcini la vârsta de doi ani, aclimatizați condițiilor climatice din România.

Plantație de afin pe suprafață plană.
 • Save
Plantație de afin pe suprafață plană.

magazin - articole pentru aloit vita de vie si pomi fructiferi
 • Save

Plantație de afin în anul 4. Existența gazonului între rânduri permite accesul în plantație mult mai rapid în special după precipitații.
 • Save
Plantație de afin în anul 4. Existența gazonului între rânduri permite accesul în plantație mult mai rapid în special după precipitații.

Poziționarea rândurilor se realizează astfel încât indiferent de durata precipitațiilor acestea să NU stagneze între rândurile de plante.
 • Save
Poziționarea rândurilor se realizează astfel încât indiferent de durata precipitațiilor acestea să NU stagneze între rândurile de plante.

Irigarea plantelor de afin prin sistem de picurare.
 • Save
Irigarea plantelor de afin prin sistem de picurare.

Plantație de afin în zonă de deal, în vecinătatea unei păduri de foioase.
 • Save
Plantație de afin în zonă de deal, în vecinătatea unei păduri de foioase.

SASKATOON BERRY (afin canadian) cel mai nou arbust fructifer cultivat în România
Pentru alte informații (consultanță) despre afini vă stau cu plăcere la dispoziție 🙂

ruben_budau@yahoo.com
0756 300 797

69 Comments

 1. Cucu Otilia

  Buna seara! Domnule Ruben, se poate apuca de o „plantatie” si o persoana care e paralela cu agricultura? Am tot citit despre fructele de padure si ma bate un gand din ce in ce mai serios sa incerc, dar n-as vrea sa-mi bat joc de niste plantute. De aceea v-as ruga sa-mi trimiteti cateva elemente esentiale in asa o treaba, adica: cum se pregateste terenul, daca se pot planta si in primavara (ca eu am citit ca toamna se face treaba asta) si daca se „inteleg” 5 randuri de afin, cu 5 randuri de coacaz, cu 5 randuri de zmeur sau e mai bine sa mergi pe 1-2 sortimente. De productie, desfacere si altele, o sa va intreb la vremea potrivita. Va doresc numai de bine!

  1. RuBen

   Otilia, iti trimit pe mail aceste informatii 🙂
   spor la documentat si calculat, una peste alta….politica mea este:
   in viitor fiecare planta o sa imi aduca 2-10 euro, cu cat am mai multe plante…cu atat va fi un profit mai mare 🙂

 2. ioan

  salut si La multi ani.
  Am si eu cateva nelamuriri legate de cultura aceasta. si anume ce soiuri merg la dealuri inalte(alt 700m), cum se intretine cultura, ce tipuri de ingrasaminte se administreaza pt o productie buna, poti sa imi trimiti si mie pe email si generalitatile?si ce sunt petele albicioase de pe biloanele din poze(var?). mersi si scuze de deranj.

  1. RuBen

   La multi ani Ioan,
   ceea ce imi ceri sunt detalii tehnice care se comunica doar clientilor 🙂

   1. Ionel

    Buna ziua domnule Ruben ma numesc Ionel as dori cat mai multe informatii pentru infiintarea unui ha. Locuiesc intr-o zona de munte aproximativ 700m…as vrea sa stiu care ar fii primii pasi pentru infiintarea culturii!

    1. RuBen

     ai informatii pe mail 🙂

 3. Gabi

  Buna seara!Asi vrea sa infintez o plantatie de afine de 1ha, intr-o zona cu o altitudine de 1200-1300 m, in judetul Cluj, vreau sa stiu daca este posibil, daca este vreun soi care sa reziste la condiitiile de iarna de la munte si care sa si produca in aceste conditi.Asi vrea sa incep de la primavara si vreau sa stiu daca ai si plante necesare pentru 1 Ha, din informatiile ce le-am gasit ar intra intre 3000 si 4000 de plante pe Ha.Mersi!

 4. milly

  Am cumparat afini de la o pepiniera cu 3,5 ron/buc.dar nu au mers in Teleorman.am luat turba acida de firma dar degeaba!!!

  1. RuBen

   ce afini au fost aia….sau dupa pret ? 🙂

 5. Nicoleta

  Buna ziua,am gasit blogul d-voastra cautand arbusti de afine de vanzare.M-ar interesa cativa arbusti dar,nu stiu daca se preteaza la cultura in lunca Dunarii.Ma refer la conditii de iarna destul de geroasa,vanturi,seceta vara(asta se rezolva cu udatul!).As aprecia sfaturile unui specialist !As mai vrea si un pret pentru 2-3 arbusti si conditiile de livrare pana la Oltenita.Multumesc mult,o zi buna!

 6. florea catalin (@ctl25)

  te-as ruga sa-mi trimiti si mie un mail cu informatile despre infiintarea unei culturi de afin la fel ca cel al doamnei CUCU OTILIA , pt. ca as vrea si eu sa ma apuc de afine si momentan string informatii cit mai multe de pe unde pot.
  ITI MULTUMUSC !

  1. RuBen

   cataline, care este adresa ta de mail?

 7. maria ciolpanescu

  de unde ai luat atata turba acida?eu am plantat afini luati de la campulung in galeti de plastic(abia in toamna)pe care le_am umplut cu pamint carat de la munte,din padure de brad,ca aiba pH acid,in bucuresti.m-am gindit sa fac o cultura mai mare dar cum rezolv cu solul?cultura ta e in zona colinara si ai facut biloane,eu aici m-am gindit sa sap niste transee late de 7o cm pe care sa le umplu cu pamint cu pH acid,dar de la munte,ca nu stiu alta sursa.as turna beton lateral si as lasa liber fundul,desigur,cu o adincime de 5o-6o cm.crezi ca e o idee buna,repet pentru zona bucuresti?

  1. RuBen

   daca ph este intre 4,5-5,5 este ok

 8. Nicoleta

  Revin cu rugamintea de a-mi da cateva informatii,am scris ceva mai sus ce vreau.In ca ca nu se poate,va rog spuneti-mi sa nu mai astept.Multumesc inca odata.

  1. RuBen

   ai pe mail 🙂

 9. nelu

  te-as ruga sa-mi trimiti o oferta de pret pentru afin, coacaz, goji, catina,
  vreau sa infiintez o plantatie de arbusti
  suprafata aproximativ o,5 ha
  multumesc, nelu

 10. Catalin

  Bună ziua stimate domn Ruben Budău! De asemenea și eu sunt interesat de cultură acestor arbuști și doresc, dacă aveți amabilitatea, să îmi trimiteți niște informații mai detaliate despre ei.
  Va mulțumesc în avans!

  1. RuBen

   Catalie, spor la citit …il ai pe mail

 11. Gabi

  Buna seara! asi fi si eu interesat de informatiile care le puteti oferi..Vreau si eu sa fac o plantatie de un hecatr in aceasta primavara- vara.Ma intereseaza si plante de 2 ani daa aveti.O seara frumoasa!

  1. RuBen

   done 🙂

 12. Aurelia

  Buna Seara ! Asi dorii si eu sa fac o plantatie pe 0.20 ha de afini de 2 ani .va rog daca puteti sa imi dati niste informatii .O seara frumoasa 1

  1. RuBen

   Aveti pe mail

 13. Aurelia

  Buna seara ! m-ar interesa sa fac o plantatie cu puieti de afini de 2 ani .

  1. RuBen

   Aurelia ai pe mail detalii

 14. Ardelean Radu Dan

  Buna seara !!! A-ti putea fi amabil sa imi trimiteti pe mail informatiile necesare infiintarii unui hectar de afini . Adresa mea de e-mail este : ardelean.radudan@yahoo.com . Vreau de asemenea sa va intreb : daca as cumpara arbusti de afin care au 3 ani , cand as incepe sa si recoltez . Si daca aveti de vanzare arbusti care au 3 ani . Va multumesc anticipat

  1. RuBen

   afinul de 3 ani intra deja pe rod, si sunt disponibili 🙂

   1. bivol bogdan

    domnu cu pricina Ruben imi pute-ti da niste informatii in privinta terenului si de ce este nevoie pt a porni cu plantatia de 1 hectar cu arbusti de 3 ani … necesarul plantelor pt suprafata respectiva si pretul acestora. Multumesc

    1. RuBen

     Bogdane
     daca mergi pe o schema simpla de 3 x 1 plante la un hectar ai nevoie de 3334 bucati
     plantele sunt la 11 lei pentru cele de 3 ani

   2. Lucian

    Salut,
    Ai cam cat ar costa un arbust de afin de 3 ani si cantitatea necesara la 1 ha.

    1. RuBen

     Luciane in jur de 11 lei, cantitatea este dicutabila

 15. rocky

  posed un teren de 4.5 ha la o altitudine de 800-900 de m.,terenul este in panta,va rog sa-mi spuneti daca se preteaza pentru cultura afinului

 16. Gabriel

  Buna, as dori si eu cateva informatii despre fertilizantii care se aplica la cultura de afin. In legatura cu ph-ul solului, ce substante trebuiesc folosite pentru a-l scadea ? Am si eu 10 plantute in gradina unde solul este neutru spre alcalin. Daca ma puteti ajuta in gasirea unei solutii pentru acidifierea solului.. Ce stiti despre sulfatul de amoniu? Am inteles ca acesta in decurs de aproximativ un an, are o reactie acida cu solul, prielnica pentru o astfel de cultura. M-as bucura sa imi trimiteti mai multe informatii despre afin prin mail. Multumesc!

  1. RuBen

   Gabriel iti trimit pe mail cateva info, sper sa iti fie de folos

 17. stefan benea

  Buna ziua,
  La fel ca antecorespondentii mei as dori sa-mi trimiteti si mie pe e-mail informatii necesare infintarii unei plantatii de afin intensive nu mai mare de 1 ha, si de asemenea ce credeti despre profitabilitate functie de suprafata ? Zona pe care doresc infintarea corespunde din punct de vedere a PH-ului, este zona de deal-munte, si este momentan livada de pomi fructiferi. Deasemenea daca se pot combina randurile de afin cu cele de pomi( nuci si pruni)?
  e-mail stefan_benea@yahoo.com
  multumesc

  1. RuBen

   stefane ai pe mail detalii

 18. Camelia

  Buna seara , domnule Ruben! Doresc sa aflu si eu cateva informatii despre infiintarea unei culturi de afini pe o suprafata de 500 mp . Credeti ca , pentru aceasta suprafata este obligatorie acea plantare pe biloane sau ghivecele ar fi o alta optiune ? Am inteles ca se pot planta si in ghivece de 50l-80l dar nu le gasesc nicicum . M-ar interesa arbusti de 3 ani dar as dori mai multe inf.despre plantarea in ghivece .
  Va multumesc!

 19. Munteanu

  Am la Snagov un teren de 2000m (cu o inclinatie de10-12)si as vrea si eu sa incerc sa fac o plantatie de afini,undeva la 600 de tufe (Cred ca nu e prea mult).Solul nu e acid,deci trebuie sa merg pe plantatie pe biloane (sau merge si in ghivece de 60l?)
  Biloanele se schimba periodic sau doar se intretin?Ce sortimente(soiuri) de afini aveti?
  As dori si eu mai multe informatii necesare si niste costuri la tot ce-mi trebuie.
  Multumesc si astept un raspuns de la dumneavoastra.
  danielmunteanu2000@yahoo.com

  1. RuBen

   Munteanule,
   iti recomand cel mai ok afin din Romania, SASKATON pe care il voi scoate incurand in piata
   ai detalii despre el si aici: http://saskatoonfarm.com

 20. dan

  buna ziua.
  as vrea sa cumpar de la d-voastra pentru inceput 100 bucati,afini pentru o miniplantatie pe langa casa.daca mi-ati putea da si cateva informatii tehnice,..va multumesc frumos.
  ma puteti contacta pe mail acropole_daniel@yahoo.com

  1. RuBen

   dane,
   pentru sezonul de toamna o sa am doar SASKATONE cel mai nou afin din Romania

 21. lili

  Buna ziua,
  ma intereseaza infiintarea unei culturi de coacaz rosu, coacaz negru si afin. Cultura „va beneficia” , momentan, de 5000 mp cu dorinta de extindere 🙂 .Va rog, daca se poate, sa-mi trimiteti si mie pe e-mail informatii despre infiintarea acestor culturi, preturi butasi, si ce alte cheltuieli neasteptate mai pot aparea. Bugetul este cam mic, si vreau sa ma asigur ca daca incep pot sa si duc treaba la sfarsit . In ce perioada aveti butasi de vanzare? Va multumesc!
  Lili

  1. RuBen

   lili ai pe mail info 🙂

 22. George

  buna ziua, dispun de 2 ha de teren pe care doresc sa infiintez o plantatie de arbusti fructiferi zmeura,afin poate ma puteti ajuta cu cateva informatii, de unde sa incep…Multumesc

  1. RuBen

   George, trebuie inceput de la documentatie sa cunosti conditiile plantelor si pe urmma celelelalte, ai pe mail detalii

 23. silviu moldovan

  buna ziua, as dori sa infintez o plantatie de afini pe o suprafata de 50 de ari,as dori sa aflu ce costuri ar genera aceasta aproximativ? mementan detin numai trerenul.multumesc mult.

  1. RuBen

   silviu costurile sunt in functie de mai multe criterii, pe langa costurile materialului saditor mai sunt si costuri precum:
   – pregatirea terenului
   – manopera lucrarilor
   – sistemul de irigare
   – ingradirea culturii
   costurile se ridica undeva la 5000 – 8000 euro pentru jumatate de hectar

   1. silviu moldovan

    buna din nou,in primul rand vreau sa va multumes pt raspunsul dat.
    as dori sa stiu daca aveti cantitatea de arbusti de afini necesara pt 1/2 ha( pretul pe bucata si cantitatea necesara) .as mai dori sa stiu daca se poate sa imi oferiti cateva informatii de baza pt inceperea culturi,plantat,irigat ,pregatirea solului si de asemenea daca imi puteti oferi d-voasta o piata de desfacere sau imi puteti da un sfat cu privire la piata de desfacere.
    pamantul pe care il detin se afla in zona de campie,jud bistrita nasaud,ce fel de soi de afin sar acomoda mai bine??va multumesc anticipat!

    1. RuBen

     silviu, momentan nu am decat afinul canadian – saskatoon, daca doresti alte informatii decat cele existente pe blog iti stau cu placere la dispozitie 🙂

 24. Constantinescu Razvan

  Buna ziua , cu respect v-as ruga sa-mi trimiteti si mie pe mail detalii in legatura cu infiintarea unei culturi de afin , cu mentiunea ca sunt novice in domeniu ; deasemenea mentionez ca panantul cu pricina se gaseste in Harghita , intr-o zona preponderenta de pasunat , cartof , eventual coacaz rosu / negru , zmeur etc ( 720 m altitudine , teren drept , dar cu temperaturi ce coboara des sub -10-15 grade iarna)
  Va multumesc anticipat si admir mult tot ceea ce faceti , consider ca este o treaba de curaj , sa fii deschizator de poteci nemaibatute pana acum .

  1. RuBen

   Razvane,
   iti sugerez pentru zona ta cultura saskatoonului…poate avea un succes foarte mare in astfel de zone 🙂

 25. virgil

  Buna
  Imi puteti spune daca saskatoonul se poate planta intr-o zona argiloasa?

  1. RuBen

   Virgil,…nu stiu cat de argiloasa este zona unde te gandesti sa-i plantezi,…eu iti recomand sa mergi 1-2ani pe un esantion mai redus de 10-20 bucati…ei sunt rezistenti dar au nevoie si de un teren cat de cat fertil ptr a se putea dezvolta 🙂

 26. Petronel Gogioman

  Buna. Am si eu o intrebare la dvs,imi puteti ce specie de afin ar putea merge in zona jud. Valcea si mar interesa si un pret la plante de 3 ani.mentionez ca sunt novice. cum as putea afla PH-ul solului.as incepecu 10-20 plante. Va multumesc anticipat

  1. RuBen

   Petronel, eu iti recomand doar ce am unic in Romania, adica saskatoon berry , varsta un an 🙂

 27. Basota Danut

  Buna ,detin o plantatie de cca 800 buc de afin cu tufa inalta in jud bn,trei ani au crescut putin ,doar anul acesta au inceput sa creasca mai serios,mai ales dupa ce am aplicat gunoi de grajd in timpul iernii.Dar au aparut soarecii cu ce tratament as putea sa reduc atacul soarecilor. am incercat ,pastile,fumigene ,aparate .imi putetii spune la ce pret aveti afinul canadian.va multumesc.
  basota danut
  0744912363

  1. Ruben Budau

   Danut, sunt capcane pentru soareci sau produse la fito farmacii,
   pretul afinului canadian este de 10 euro/bucata afinul este cu balot de pamant in varsta de 2 ani, inaltime de cca 0,5 metri
   ai tai ce inaltime au in anul 3?

 28. Basota Danut

  Ruben,afinul la plantare avea 2 ani dupa taiere avea 15cm acum au in jur de 45-50 cm bluecorp si eliot 30-35cm

  1. Ruben Budau

   Danut, ne prezinti in doua-trei fotografii plantatia ta?

 29. Basota Danut

  am sa-ti trimit poze in cateva zile , Ruben murul la ce pret il ai?scuze ca nu am trimis mai repede pozele Am un program foarte incarcat..Am de vandut seminta de dovleac stritian (fara coaja)

  1. Ruben Budau

   Astept pozele, murul este la 5,5 lei/bucata 🙂

 30. daniel

  afinul canadian are sau nu nevoie de rumegus de lemn?

 31. grecu lumimita

  Buna ziua,
  As dori sa imfintez a cultura de afin canadian pe o suprafata mica de 600 mp. Ma puteti consilia in acest sems ? As dori sa stiu la ce distamta trebuie sa plantez, ce tip de ingrasamimte trebuie sa administrez……..
  cati puieti ar trebui sa folosesc pe aceasta siprafata etc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy link
Powered by Social Snap