Soiuri de piersic la pepiniera SARUSI 2011

PIERSICUL – unul din fructele foarte căutate în sezon sunt cele de PIERSIC-pom fructifer bun pe lângă casa omului 🙂 , poate produce fructele deosebite după doar 2 – 3 ani de la plantare.

Pentru cei care doriţi o afacere cu piersic (plantaţie) recomand să citiţi înainte cărţile de specialitate în domeniu (citiţi cel puţin 3-5 autori înainte de a înfiinţa o astfel de livadă), pentru a vedea condiţiile de creştere, zone favorabile, …etc.
Perioada de exploatare a plantaţiilor de piersic este de 12 – 15 ani sau chiar mai mare la pomi solitari.
Productivitatea PIERSICULUI este în funcţie de : soi, condiţiile pedoclimatice, agrotehnică şi variază între 10 – 25 tone/hectar.
Cât despre materialul săditor atât pentru gospodărie proprie cât şi pentru înfiinţarea unei livezi Pepiniera lui SARUSI este alegerea perfectă şi stă la dispoziţia celor interesaţi cu material săditor de cea mai înaltă calitate, certificat şi pregătit pentru plantare.
Înainte de a realiza o investiţie de genul unei livezi merită sa vizitezi cel puţin 4 – 5 pepiniere să studiezi la faţa locului cum stau lucrurile cu materialul săditor, preţuri, unele recomandări ale producătorului …etc :).
La SARUSI găsiţi următoarele soiuri de PIERSIC :
  • Save
Piersic dixired.
1. Dixired. Fructe de marime mijlocie (130 gr), de forma sferica, pielita galben aurie, in cea mai mare parte cu rosu viu.
Perioada de coacere: II iulie.
Polenizator: Cardinal, Early-Redhaven, Redhaven.
  • Save
Piersic - Early Redhaven.
Early Redhaven. Fructe de marime mijlocie (130 gr), sferice, cu pielita foarte fin pubescenta, culoare portocalie striata cu rosu carmin pe cea mai mare parte din suprafata. Perioada de coacere: II – III iulie.
Polenizator: Cardinal, Dixired, Redhaven
  • Save
Piersic - Cardinal
Cardinal. Fruct de marime mare (160gr) , sferic asimetrica, cu gust aromat si foarte bun.
Perioada de coacere: III iulie.
Polenizator: Dixired, Early-Redhaven, Redhaven.
  • Save
Piersic - Redhaven.
Redhaven. Fructe de marime mijlocie sferice (130 gr), cu pielita foarte fin pubescenta, galben aurie, striata cu rosu carmin pe cea mai mare parte din suprafata.
Perioada de coacere: I August. Polenizator: Dixired, Early-Redhaven, Redhaven.
  • Save
Piersic - Suncrest.
Suncrest. Fruct de marime mare (130gr), sferice, cu pielita foarte fin pubescenta, culoare galbena acoperita cu rosu visiniu pe cea mai mare parte din suprafata, cu gust foarte bun.
Perioada de coacere: II August.
  • Save
Piersic - Champion.
Champion. Fructe de de marime mare (150 gr), forma globuloasa, culoare alb-galbuie, cu gust foarte aromat, cu pulpa alba.
Perioada de coacere: II –III august
Polenizator: Suncrest.
  • Save
Piersic - Cresthaven.
Cresthaven. Fructe de de marime mare (150 gr), forma globuloasa, culoare galbena, acoperita cu rosu carmin pe 50 -70% din suprafata, cu gust foarte bun.
Perioada de coacere: I septembrie.
Polenizator: Suncrest.
  • Save
Piersic - Superba de Toamna.
Superba de Toamna. Fruct de marime mare (200gr), culoare alb galbuie, cu gust foarte aromat.
Perioada de coacere: I-II septembrie.
Polenizator: Cresthaven.
  • Save
[gigya width=”435″ height=”150″ src=”http://files.bannersnack.net/app/swf2/EmbedPlayerV2.swf?hash_id=e5ffc7a799df8b33ae5a1a5fb1559943&watermark=1&bgcolor=#00FFFF&clickTag=null” quality=”high” wmode=”tranparent” allowfullscreen=”true” ]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy link
Powered by Social Snap