Priveghi pentru Teatrul de Stat Oradea

  • Save
Teatru de Stat din Oradea
„Dacă esti orădean şi îşi pasă de teatrul tău, vino luni (azi, 31 ianuarie – n.r.), la ora 18:00, cu o lumânare aprinsă, în faţa intrării principale a Teatrului de Stat. Trimite mai departe acest mesaj, ca un semn că nu ai uitat să fii liber!”. Acesta este mesajul care circulă pe site-urile de socializare, după ce aleşii bihorenilor au votat, joia trecută, Regulamentul de reorganizare a instituţiilor publice de cultură aflate în subordinea Consiliului Judeţean Bihor (Teatrul de Stat, Teatrul pentru Copii şi Tineret „Arcadia” şi Filarmonica Oradea), prin care Teatrul de Stat Oradea şi Teatrul pentru Copii şi Tineret Arcadia au fost desfiinţate. În locul lor au luat naştere două instituţii de spectacole înfiinţate pe criterii etnice: una românească (Iosif Vulcan), iar cealaltă maghiară (Szigligeti Szinhaz).
De asemenea, circulă vestea în târg că actorii celor două trupe româneşti ar putea fi mutaţi la Arcadia, în timp ce ungurii vor rămâne în Teatrul de Stat. Zvonul este infirmat categoric de preşedintele executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon. „Este o diversiune securistă a unor oameni proşti”, susţine acesta.\
sursa : bihon.ro

One Comment

  1. ciprian

    normal ca UDMR tace si face …oare cine credeti ca ii Ministrul Culturii si Cultelor … un UDMR ist ! bravo romani data viitoare cand vor mai fii alegeri stati acasa si scarpinativa in „cur” sub premisa „toti parlamentarii is prosti” .Numai asa UDMR vine si astupa gaurile necesare formarii unei guvernarii dar cu preturi periculoase noua romanilor.
    TReziti-va din somn mai oameni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy link
Powered by Social Snap