Vânătoarea de la BALC a lui Ţiriac – nebunie sau lucru bun?

Toată lumea este agitată din nou în zilele acestea. Ţiriac aduce greii EUROPEI la BALC în BIHOR pentru o partidă de vânătoare care se desfăşoară anual şi legal.
Marile afaceri, prieteni şi relaţii se fac la o asfel de acţiune şi nu vad motivul pentru care lumea fierbe iar chiar dacă se impuşcă mistreţi fără milă, ….etc asa cum se spune la tv…etc.


Fiind proprietatea privată a acestui om nu văd care ar fi problema, nu îl apăr pe Ţiriac, dar mi se pare absurd ca în fiecare an să aud aceiaşi poveste cum „sunt omorâţi bieţi mistreţi” de parcă înainte de Crăciun nu s-au omorât porci cu nemiluita atât în curţile oamenilor cât şi pe fondurile de vânătoare ale Regiei Naţionale a Pădurilor, numai că aici ….nu se face propagandă.
Dacă oficialii de la Guvern şi Preşedenţia Statului nu pot să realizeze colaborări internaţionale, Ţiriac măcar le dă de mâncare greiilor europei şi îi adună pe toţi împreună pentru două zile.

Şi atunci:
Vânătoarea de la BALC a lui Ţiriac este o nebunie, sau lucru bun?

 • Save
[gigya width=”435″ height=”75″ src=”http://files.bannersnack.net/app/swf2/EmbedPlayerV2.swf?hash_id=5df84910b8dd2c5e9a0613d2b1492898&watermark=1&bgcolor=#333333&clickTag=null” quality=”high” wmode=”tranparent” allowfullscreen=”true” ]

7 Comments

 1. dictaturajustitiei

  Bună seara !
  ,,Dacă oficialii de la Guvern şi Preşedenţia Statului nu pot să realizeze colaborări internaţionale,, care sunt marile realizări , benefice statului, ale dlui ŢIRIAC? mie îmi scapă. La pomană se îngrămădesc toţi, bogaţi şi săraci, de stânga şi de dreapta.

 2. RuBen

  Buna seara ,:)
  Tiriac macar ii aduna, nu ii improasca .

 3. van

  sunt de acord cu tine… e proprietatea omului asa ca face ce vrea acolo… eu am avut 40 de curcani, i-am ucis si i-am bagat la congelator, nu cred ca e vreo diferenta… e un lucru bun si cat se poate de normal…

  1. RuBen

   asa am zis si eu ….dar uni oameni vad doar partea „marei cruzimi”, ca sunt curcani, porci sau gasete……sunt ai tai face ce vrei cu ei e foarte corect, din cate stim e tot democratie nu ? 🙂

 4. Mihai

  Cred ca ar trebui sa vorbeasca despre Balc persoane care au macar cele mai elementare notiuni despre management cinegetic. Sunt destui cei carora constiinta ecologista le este trezita doar de campania de media privind vanatoarea de la Balc. Inainte de a formula o opinie contestatarii cred ar trebui sa se informeze putin despre ceea ce inseamna in primul rand vanatoare si vanatoarea la tarc. Spre informarea corecta a celor care folosesc ca si sursa de (dez)informare emisiunile de stiri de la TV: la Balc se face management cinegetic de calitate si…”durabil”, cu tot ceea ce inseamna asta. Din puncte de vedere legal si ma refer la legislatia privind regimul armelor si munitiilor, legislatie cinegetica, de mediu sau sanitar-veterinara, se respecta toate normele in vigoare. Ca si organizare este una dintre cele mai bine organizate partide de vanatoare din Europa, si nu este numai parerea mea… Daca vorbim de specialisti silvici sau de cinegetica, cei care chiar ar avea notiuni si ar putea comenta pertinent, nu cred ca exista cineva care sa nu-si doreasca sa viziteze complexul de la Balc sau sa participe la vantoarea de acolo. In loc sa apreciem oameni care au investit bani multi si fac un lucru „nemtesc” a se citi „de calitate”, e mult mai usor sa ne dam „verzi” si sa criticam. Cum de nu se trezeste constiinta ecologista de Craciun, cand sunt sacrificati in Ro de 1000 de ori mai multi porci decat vaneaza Tiriac si invitatii lui? Sau in fiecare week-end din sezonul de vanatoare la mistreti, cand sunt recoltate la nivel national cel putin tot atatea piese, prin metode similare (goana si stand). … dar ca sa fii „in tendinte” mai bine protestezi/critici ceva de care nici macar nu ai habar. doar asa, ca e la moda si e la TV…

  1. RuBen

   Asa este Mihai, numai ca din pacate oamenii musca fanteziile si mizeria din presa si sunt multumiti sa critice .

 5. ALex

  Subscriu la cele de mai sus. Si adaug un lucru despre care iarasi nu se vorbeste la tv: in absenta vanatorii anuale, mistretii de la Balc s-ar inmulti atat de mult incat ar deveni un pericol pentru culturile din zona. De altfel, ei mai scapa din tarc si chiar produc suficiente daune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy link
Powered by Social Snap