Petiţie – împotriva tăierilor ilegale forestiere

Între 20% şi 40% din producţia mondială de lemn provine din exploatări forestiere ilegale. Anul trecut, eurodeputaţii au votat pentru interzicerea comerţului cu esenţe de lemn tropical, luând exemplul Statelor Unite. Textul a revenit pe agenda PE deoarece Comisia pentru mediu s-a declarat nemulţumită de poziţia mai puţin strictă a statelor membre în această privinţă. Se va putea ajunge la un acord înainte de începutul verii? Sursa:Parlamentul European


Anual exploatarea forestieră ilegală face ravagii în lumea noastră distrugând pădurile planetei.
Parlamentul European a propus o legislaţie puternică pentru a preveni lemnul ilegal, intrarea pe piaţă a lemnului, iar în câteva zile, Uniunea Europeană ar putea adopta legi noi cu privire la ilegalităţile lemnului.
Există însă o problemă – companiile puternice de import încearcă să slăbească legislaţia – prin lobby asupra unor membri ai Consiliului, pentru înlăturarea pedepselor şi a sancţiunilor penale.
Consiliul va decide în curând.
Ceea ce putem face noi ca simpli cetăţeni este să manifestăm proteste publice, cerându-le să protejeze pădurile şi sfârşitul importurilor ilegale de lemn.
Semnati petitia de mai jos, apoi transmite-o, prietenilor tăi:
Semnează aici petiţia.
Petiţia va fi livrată înainte de votul Consiliului.
Şi nu uita: „Protecţia pădurilor din lume depinde de tine.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy link
Powered by Social Snap