5 IUNIE – ZIUA INTERNAŢIONALĂ A MEDIULUI
UN VIITOR, O PLANETĂ, O MARE VARIETATE DE SPECII
În fiecare zi trebuie sărbătorit mediul în care trăim şi mai ales respectat, unii însă ignoră cu premeditare lucrul acesta, alţii din inconştienţă însă totul pleacă de la educaţia pe care fiecare individ o primeşte din momentul în care a venit în lumea aceasta.
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=D7-Y2HLm32k&hl=en_US&fs=1&]
Mediul este parte din noi, nu existăm fără el, curat sau poluat….asta depinde de noi de fiecare în parte, în acest sens am adunat câteva date despre „Diversitatea forestieră”.
Biodiversitatea forestieră
Biodiversitatea forestieră se referă la toate formele de viaţă găsit în păduri, inclusiv arbori, plante, animale, ciuperci şi microorganisme, precum şi rolurile acestora în natură.
Complexitatea şi diversitatea bogată de viaţă găsite în pădure furnizează servicii vitale pentru multe fiinţe umane. Cu toate acestea, oamenii sunt fiinţele care au ponderea cea mai mare în distrugerea biodiversităţii pădurilor într-un ritm alarmant.
Conversia păduri, pentru terenurile agricole, păşunatul excesiv, managementul nedurabile, introducerea de specii străine invazive, dezvoltarea infrastructurii, minerit şi exploatarea de petrol, incendii, poluare şi schimbările climatice toate au un impact negativ asupra biodiversităţii pădurilor.
Această degradare face mai multe păduri fragile şi diminuează serviciile oferite de păduri pentru oameni.
Oamenii şi-au dat seama pe parcursul anilor că pădurile oferă mult mai mult decât din lemn.
Pădurile oferă oportunităţi de agrement, acestea contribuie la sănătatea şi bunăstarea noastră, reglementează temperaturile locale şi protejarea rezervelor de apă potabilă, dar acestea acţionează, de asemenea, în captarea rezervoarelor de carbon şi atenuarea schimbărilor climatice.
Pădurile joacă un rol important, de asemenea, economic, social şi cultural în vieţile multor oameni, în special cele ale comunităţilor indigene.
Medicina traditionala se bazează adesea pe produse naturale şi plante găsite în păduri.

Ziua Mondiala a Mediului a fost instituită la 5 iunie 1972 de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite pentru celebrarea Conferinţei „Ecologia Umană” de la Stockholm şi reprezintă elementul cel mai important al Programului Ecologic al Natiunilor Unite (UNEP). Ca urmare este un nou prilej de a ne mobiliza prin manifestări menite să atragă atenţia comunităţii locale, asupra necesităţii protejării mediului în care trăim şi nu în ultimul rând să promoveze principiile ecologice şi dezvoltarea durabilă.

  • Save

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy link
Powered by Social Snap