ORA PĂMÂNTULUI (Earth Hour) 2010

Pe 27 Martie 2010, intre orele 20.30-21.30, stinge lumina! Cu tine vom fi un miliard!

Putin peste 1000 de orase ale planetei si sute de milioane de oameni au participat pe 28 Martie 2009 la un eveniment prin care firele invizibile ale constiintei si ale sperantei s-au unit intr-un gest simplu, dar in acelasi timp magnific: stingerea luminii pentru o ora.
Evenimentul nu a ramas fara ecou nici in Romania, ba chiar dimpotriva. Tara noastra este singura din lume in care, chiar din 2008, a aparut un site special dedicat coordonarii si promovarii actiunilor la nivel local, adica la nivelul tarii.
Daca in anul 2008 implicarea institutiilor statului a fost timida, in anul 2009 au existat semnale clare ca institutii atat din domeniul protejarii mediului inconjurator cat si din sfera administratiei locale sustin actiunile prilejuite de acest eveniment. ONG-uri, Fundatii si Asociatii din domeniul protectiei mediului s-au implicat mai mult. Sursa:OraPamantului.ro
În 2010, cele mai importante oraşe din lume şi-au anunţat participarea, urmând să stingă iluminatul public de pe cele mai importante clădiri. Astfel, timp de o oră, luminile se vor stinge de pe Turnul Eiffel (Paris), Opera din Sydney, podul Golden Gate (San Francisco) sau Empire State Building (New York). Anul trecut, la eveniment au participat peste 4.000 de oraşe din toată lumea. În România, mai multe oraşe şi-au anunţat anul acesta intenţia de a participa la Earth Hour, după ce, în 2009, Bucureşti, Botoşani, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Tulcea, Târgovişte şi Sfântu Gheorghe s-au alăturat eforturilor ecologiştilor.Sursa: EcoMagazin
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=hJwDPxKKdjg&hl=en_US&fs=1&]
Daca iti pasa nu sta indiferent si pe 27 Martie 2010, intre orele 20.30-21.30, stinge lumina! Cu tine vom fi un miliard!
Cine vine sa stingem lumina pe 27 martie in Oradea?
Cu prietenie,
Ruben Budau

One Comment

  1. Cos

    eu unul, da.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy link
Powered by Social Snap