Băile Felix – Monumente ale Naturii

Cine ajunge prin Băile Felix din judeţul Bihor nu are voie să rateze vizitarea rezervaţiei de nuferi .
Rezervaţia în imagini:

Cu bine,
RuBen Budău

3 Comments

 1. mihaiko

  Tot ce ai scris e foarte frumos, doar ca ai gresit pozele. Floarea din poza este Nelumbo nucifera. Nymphaea lotus var. thermalis nu traieste in Baile Felix, doar in Baile 1 Mai. Nufarul din Baile Felix este Nymphaea alba.
  Din pacate se produce o confuzie a denumirii:
  lotusul este floarea sacra a budistilor, originara din India (Nelumbo nucifera), iar nuferul termal traieste in Baile 1 Mai de pe vremea dinozaurilor, fiind o fosila vie si unica in lume.
  Muncus-Nagy Kinga, biolog

 2. Orlovszki

  Mihaiko are dreptate.
  lotusul termal, de fapt este un nufar cu frunze specific crestate, si se gasesc in Baile 1 Mai.
  Tot ce vedeti in Baile Felix sunt nuferi albi si lotusi – Nelumbo Nucifera, planta care nu este endimica, ci adusa ulterior in zona. Din pacate majoritatea oamenilor confunda aceste doua plante si vin sa se delecteze vizual la lotusi, in timp ce nuferii termali, cu adevarat importanti pentru aceasta regiune stau ascunsi in niste balti infecte intr-un stadiu de suprapopulare excesiva ce va duce incet-incet la eutrofizarea lor.
  Drept dovada – renovarile facute fara prea mult profesionalism in bazinele din Felix au dus prin decolmatare la reimprospatare spatiului oferit pentru nuferi ce au facut sa creasca intr-un ritm fara precedent. (Din pacate lotusi nu au fost la fel de norocosi, au suferit distrugeri masive, probabil din cauza schimbarilor de apa si cantitatilor de ciment utilizat)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy link
Powered by Social Snap