Sergiu Nicolaescu,

Despre Sergiu Nicolaescu, ar fi multe de spus, pentru că acest om a făcut multe lucruri frumoase la viaţa lui din dragoste de ţară pentru poporul său iubit.
Pentru mine este cel mai mare regizor de film din România, asta pentru că am urmărit cu plăcere atât în copilărie cât şi în prezent multe filme pe care le-a regizat dar în acelaş timp a şi jucat în ele şi o mare parte dintre ele reprezentând parte din istoria poporului român.
Activitatea sa de o viaţă întreagă este de apreciat şi mai ales faptul că nu se mulţumeşte cu ceea ce a realizat şi continuă să lucreze în continuare drept dovadă a ultimul său film Carol I:
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=EEEjIdPQpLM]
Dacă Sergiu Nicolaescu ar fi fost un simplu politician am mai avea noi astăzi valoarea filmelor istorice la îndemână? Filme precum „Dacii”, „Mihai Vitezul”, „Nemuritorii”, „Mircea”, „Ultimul cartuş” şi lista poate continua….
Sunt conştient că generaţia de azi chiar nu este interesată de filmele româneşti, pe care le consideră de modă veche, însă acestea au o mare valoare naţională, culturală, pentru că prin asfel de filme se spun multe lucruri reale din viaţa şi istoria poporului român.
Recomand aşadar din când în când şi câte un film românesc în regia lui Sergiu Nicolaescu, că prea ne-au invadat americanii cu filmele lor.
Cu bine,
RuBen Budău

One Comment

  1. Mihaiko

    Îmi amintesc de un banc din perioada comunistă: „Vă prezentăm filmul Dacii. Regia: Sergiu Nicolaescu. Scenariu: Sergiu Nicolaescu. Montaj: Sergiu Nicolaescu.În rol principal: Sergiu Nicolaescu. În rolul lui Sergiu Nicolaescu: Ilarion Ciobanu”.
    Sergiu Nicolaescu este un mare artist, şi eu revăd cu mare plăcere filmele lui, în special cele istorice. Totuşi a demonstrat că poate face şi altceva în Orient Expres, care mi-a plăcut foarte mult. Şi Supravieţuitorul e ok. 15 nu mi-a plăcut deloc, dar ăsta intră la istorice. dacă tot vorbim de film românesc, B.D.-urile rămân favoritele mele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy link
Powered by Social Snap