Ziua Mondială a Mediului

Pe 5 iunie, sărbătorim „Ziua Mondială a Mediului”, sărbătoare instituită în anul 1972 de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite şi reprezintă elementul cel mai important al Programului Ecologic al Natiunilor Unite (UNEP).
În această zi sunt aşteptate manifestări, acţiuni, concerte, din partea instituţiilor de stat, firmelor private, ONG-urilor,.
Acţiunile pe care se pune accent şi la care personal imi place să paricip sunt acele acţiuni care se realizează sub formă de voluntariat, sunt atătea locuri: de spaţiu verde neângrijit, ape poluate, lipsă de arbori….în jurul nostru care strigă după o mână de ajutor.
Pe 5 iunie merită pentru un viitor mai curat şi mai bine oxigenat să acordăm Mediului în care trăim măcar două ore de voluntariat, în această sărbătoare şi să arătăm că ne pasă.
Aştept părerile şi comentariile dumnevostră, pe acestă temă.
Cum vedeţi această zi?
Ce credeţi că s-ar putea face bine printr-o acţiune puternică de voluntariat?
Unde anume în Oradea, sau în Zona Metropolitană a Oradiei identificaţi o asfel de suprafaţă care necesită o mână de ajutor?
Ai fi dispus să partici pentru două ore în această zi la o acţiune de voluntariat?

Cu bine, Ruben Budău 🙂

4 Comments

 1. dudas nicoleta

  in ziua de azi majoritatea oamenilor(tinerii in special)nu acorda importanta acestei zile.Sunt de acord sa fiu alaturi de voi 2 ore la aceasta actiune de voluntariat.

 2. kosty

  super… si eu subscriu la orice idee pentru 5 iunie… cu conditia ca de aceasta data sa fie mai putin colorata politic ca actiunea de la hidisel

  1. Ruben Budău

   @Kosty, când am scris acest articol am dorit ca oameni simpli, modeşti să vină cu idei sau să comentăm impreună ceea ce am putea face într-o asfel de zi, fără nici o culoare politică, aici fiind vorba de persoane cărora le pasă de mediul înconjurător :), cât despre acţiunea de la Hidişel…nu văd ce a fost rău prin faptul că o culoare politică a participat la un program de împădurire, participând mulţi membri, întodeauna am apreciat oameni care îşi fac timp pentru cel puţin o oră, în care să lucreze pentru binele societăţii, a mediului, indiferent de originea lor, relige, culoare politică, naţionalitate,.

 3. ANY

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy link
Powered by Social Snap