ZIUA PĂSĂRILOR ŞI A ARBORILOR

Pe 10 mai se sărbătoreşte Ziua Păsărilor şi a Arborilor
Pentru fiecare om există o zi când se naşte în lumea asta, iar faptul că se naşte se datorează în primul rând lui Dumnezeu care dă viaţa şi în al doilea rând părinţilor care primesc acest dar din partea Lui.
Ne place să primim un cadou, o felicitare, un telefon, un sms sau pur şi simplu să n-i se strângă mâna şi să fim felicitaţi pentru că o dată în an avem plăcerea să sărbătorim cu drag ziua noastră.
Te-ai gandit vreo dată să sărbătoreşti un arbore sau o pasăre? Poate că pare o prostie aşa la prima vedere însă sunt lucruri pe care le vedem în fiecare zi şi de care atât noi cât şi natura în sine are mare nevoie.
Două întrebări simple:
1. Cum ar fi pământul fără nici o pasăre?
2. Cum ar fi pământul fără nici un arbore?
Iată două întrebări simple dar care au la bază aceste două elemente indispensabile habitatelor sau mai bine zis ecosistemelor, terestre.
Fără păsări, curţile, parcurile, pădurile, întru-un cuvânt locurile verzi sau ecosistemele ar fi pustii, fără acele melodii şi acele dialoguri care există între păsări lumea asta ar fi cu mult mai săracă.
Fără arbori nu ar exista procesul de fotosinteză despre care am învăţat cu toţi că produce oxigenul pe care îl respirăm, prin urmare lipsa arborilor ar duce la moarte sigură pe Tera, despre care se stie că suferă la acest capitol prin aşa numitul „EFECT DE SERĂ”, datorită în primul rând tăierilor masive de pădure.
Mai devreme sau mai târziu, cei care iubesc natura şi au o legătura strănsă sau sunt implicaţi direct în programe de mediu s-au gândit că este bine să existe şi o zi a păsărilor şi a arborilor.
Asfel pe 10 mai sărbătorim Ziua Păsărilor şi a Arborilor, prin această zi se doreşte ca omul să nu uite că trebuie să fie în armonie cu natura, să deţină acea sensibilitate şi acel respect pe care trebuie să il arate fiecare dintre noi faţă de natură, faţă de semenul nostru şi atunci putem spune că avem respect şi faţă de Dumnezeu.
Pentru a vedea sau pur şi simplu a asculta o capodoperă pe care o cântă maestrul Tudor Gheorghe, vă recomand melodia:
„Au înebunit salcâmii”.
www.trilulilu.ro/un_omulet/9b7921c3eb9a79
Pentru cei care sunteţi iubitori de natură şi doriţi să aflaţi mai multe despre aceasta vă recomand :
www.ecomagazin.ro
www.naturalist.ro
Cu bine,
Ruben Budău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy link
Powered by Social Snap