OMUL ŞI MEDIUL

„OMUL ŞI MEDIUL”
Unul din marile probleme cu care se confruntă omenirea la ora actuală este „Protejarea Mediului Înconjurător”.
Înainte de integrarea României în Uniunea Europeană, un mare accent s-a pus pe acest capitol al protejării mediului, am sperat atunci că poate poate fraţii noştri români au să înţeleagă că trebuie să avem şi noi o dată şi o dată un mediu mai curat şi mai sănătos.
Nimic …..nimic acesta este răspunsul, nu s-a schimbat, peste tot sunt gunoaie, atât în marile oraşe cât şi de-a lungul drumurilor de circulaţie indiferent că sunt comunale, judeţene sau europene, peste tot în ţara asta întâlnim la tot pasul peturi, pungi, cutii ….şi lista poate continua la nesfârşit.
Totul pleacă de la cetăţeanul de rand care este obişnuit să de-a vina pe autorităţi care la rândul lor dau vina pe insuficienţa banilor, iar cu criza actuală…nici să nu mai vorbim de bani.
Atenţie, vine 1 mai, atunci să vezi iar ….. .
Dacă fiecare om ar avea un gram de simpatie, un gram de respect, sau de responsabilitate pentru cei din jur şi pentru mediul în care trăieşte cu siguranţă că nu am mai vedea aceste gunoaie peste tot pe unde mergem.
Sincer am invidiat pe vecini noştri maghiari, cel puţin pe unde am fost eu am vazut o curăţenie peste tot şi chiar am căscat ochii mari să văd şi la ei măcar un pet aruncat pe undeva şi…….nu am ce să zic la acest capitol decât că mai avem multe de învăţat.
De ce oare românului îî place să facă curat numai când e sărbătoare sau numai când aşteaptă o vizită oficială?
Atâta timp cât încă se mai aruncă peturi, mucuri de ţigară, pungi…etc din autoturisme, sau simplu om care merge pe strada şi nu îi pasă nimănui de acest fapt eu cred ca avem o problemă mare la capitolul educaţie, responsabilitate, bun simţ şi nu în ultimul rând vorba românului „Lipsesc cei 7 ani de acasă”!.
Un lucru imbucurătot din partea autorităţilor am văzut în ultimile zile la Oradea, unde s-a creat un Parc dendrologic, urmează să se amenajeze încă trei parcuri de recreere, toate acestea au să se realizeze pentru interesul uman dar trebuie păstrate curate şi respectate, când vorbesc de respect mă refer în mod special la persoanele care parchează pe spaţiul verde cu maşinile de teren şi am văzut nenumărate cazuri, chiar în centrul oraşului, nici nu ştiu cum să-i numesc pe asfel de oameni….
Pentru un mediu curat şi respectat te invit să fii responsabil şi corect faţă de mediul în care trăieşti, iar dacă oamenii pe care îi întâlneşi îi vezi că puţin le pasă, fii original şi urmeazăţi vocaţia, respectă mediul şi pe cei din jurul tău.
Doamne ajută!
Cu bine.

One Comment

  1. nelly

    e greu sa ceri lu cineva sa pastreze curatenia ,cand e nascut si crescut in mizerie,,,nui asa ,si in usa oameni mai arunca gunoaie pe strada ,cu toate ca e ilegal,si primesti amenda ,dar uni risca,nule pasa,,,,,,,,asa este mentalitatea umana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy link
Powered by Social Snap