"SĂPTĂMÂNA MARE"

Suntem în Săptămâna mare a patimilor şi fiecare dintre noi ar fi bine să gândim măcar în acest timp la semnificaţia acestei săptămâni.
În urmă cu aproximativ 2000 de ani lumea în care trăim primeşte cadoul suprem din partea Lui Dumnezeu adică pe Fiul său Isus Hristos, care are drept ca şi scop salvarea lumii din păcat. De la naşterea Domnului Isus Cristos istoria lumii se imparte în două, să nu uităm de prescurtările care le întălnim peste tot şi mai ales în cărţile de istorie ale lumii, Î.C. şi D.C.
Ne numim o „ŢARĂ CREŞTINĂ” dar asta nu înseamnă că fiecare persoană din această ţară o să fie mântuită în final, deoarece această mântuire se capătă îndividual prin credinţa în Fiul Lui Dumnezeu (Ioan 3:16), care a murit (dar şi a înviat) într-o săptămână ca şi aceasta pentru a răscumpăra omenirea din starea de păcat.
Cum noi „Trăim în România şi cine munceşte nu are timp să facă bani” :), ca şi oamenii parcă uităm adevăratele valori spre care trebuie să ne îndreptăm ca şi persoană individuală dar ca şi ţară şi anume să ne întoarcem cu faţa spre Dumenzeu care poate să dea binecuvântarea peste noi.
Ieri am văzut cea mai mare nesimţire posibilă aceea de a te pune la un nivel cu Fiul Lui Dumnezeu, acest om cu numele Becali are acest tupeu de a se numi pe sine Hristor, să fie acest fapt: tupeu, nesimţire, inconştienţă sau pur şi simplu mândria işi spune cuvântul, într-un fel sau altul valorile creştine sunt călcate în picioare, fără a vedea nici măcar un oficial al Bisericilor contestând acest lucru.
Nu am nimic impotriva lui Becali, pentru că a ajutat mulţi oameni şi asta e o valoare creştină de a ajuta pe cei in nevoi, însă după Sfânta Scriptură milosteniile se fac în taină şi nu filmate şi date în gura mare la tv (Matei 6:2), iar a te pune la un acelaş nivel cu Isus Hristos, sau a te numi pe tine însuţi Hristos este impotriva oricărei morale creştine.
Aşadar să lăsăm la o parte lucrurile mărunte, îngrijorările şi măcar săptămâna asta să fim mai buni uni cu alţi şi să apreciem adevărata valoare a „Săptămânii mari”.
Doamne ajută.

3 Comments

 1. Diana

  bine zis…doar ca stii tu, cand ai zis becali ai spus tot!:P

 2. Alina Gadoiu

  Frumos scrii Ruben!
  Sarbatori Binecuvantate alaturi de cei dragi tie, si mai ales alaturi de aleasa ta! 🙂
  Cu drag,
  Alina Gadoiu

 3. ANY

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy link
Powered by Social Snap