Luna Pădurii

LUNA PĂDURII
“Luna Pădurii” este un program naţional care evidenţiază evenimente silvice şi ecologice, reprezentând o modalitate de sensibilizare a publicului şi a factorilor decizionali, cu privire la importanţa pădurilor, a rolului esenţial în menţinerea echilibrului ecologic.
Această sarbătoare îşi are începuturile încă din anul 1872, când a debutat organizarea sărbatorii sădirii arborilor în SUA, ca o consecinţă firească a accentuării despăduririlor.
La noi în Romania, prima dată a fost organizată în anul 1902 de către Spiru Haret, pe atunci ministru al Cultelor şi Instrucţiei Publice, sub denumirea „Sărbatoarea sădirii arborelui”.
În anul 1953, s-a stabilit prin lege realizarea, an de an, a unor acţiuni cu caracter silvic, ce au în vedere un pronunţat caracter educativ. “Luna Pădurii” nu înseamnă numai plantarea arborilor, ci şi semănături în solarii şi pepiniere, lucrări de îngrijire a arboretelor tinere, de combatere a daunătorilor vegetaţiei forestiere, precum şi acţiuni de curăţire şi igienizare a pădurilor.
Programul Naţional “Luna padurii” se organizează şi este gestionat de către Regia Naţională a Pădurilor şi se realizează an de an în perioada 15 martie – 15 aprilie.
Motto: ” Pădure = Viaţă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy link
Powered by Social Snap